Formaţia brăileană a reuşit să se menţină la acelaşi nivel cu gruparea olteană

numai în primele 20 minute, pe finalul primei reprize jucătoarele antrenate de Bogdan Burcea s-au desprins la trei goluri, iar în partea a doua au dictat ritmul partidei şi s-au impus la şase goluri diferenţă, 22-16.

Cu Florentin Pera în tribună, suspendat pentru această etapă, şi cu directorul sportiv, Sorinel Meca, pe banca tehnică, HC Dunărea a înscris prin Shteriova primul gol al partidei, în minutul al doilea. Însă SCM Craiova a replicat imediat şi a preluat conducerea cu 2-1, cinci minute mai târziu. Echipa vizitatoare a mai condus o dată, în minutul 9, cu 4-3 şi se putea desprinde la două goluri, dar a rămas în inferioritate numerică după eliminarea Dzyanei Ilyina, iar pe contraatac Berescu a irosit o mare şansă de gol. Craiovencele au profitat de această perioadă mai puţin bună a adversarelor, au marcat de două ori prin Florianu, şi au preluat conducerea. Mai mult, la jumătatea primei reprize Elisei a mărit la două goluri, 6-4, avantajul echipei gazdă. Timp de 11 minute HC Dunărea nu a mai înscris dar s-a apărat foarte bine astfel că, în minurul 23, după ce a înscris Alina Vâtu, SCM Craiova mai avea doar un gol, avans, 7-6. Până la pauză echipa de la Dunăre nu a mai găsit calea spre gol, oltencele au marcat de două ori, astfel că după primele 30 de minute echipa antrenată de Bogdan Burcea conducea cu 9-6.

Repriza a doua a fost controlată de echipa gazdă. SCM Craiova s-a desprins la şase goluri, 13-7, în minutul 35, iar după reuşita lui Nikolic, a avut şi şapte lungimi avans, 21-14.

Golul partidei a fost înscris însă de portarul formaţiei brăilene, Adriana Medvedova, aceasta a avut o intervenţie foarte bună în ultimul minut de joc şi după ce a parat mingea a văzut-o ieşită din poartă pe Dumanska şi a trimis mingea peste ea în plasă.

Rădoi, de la gazde, şi Daniela Corban, de la formaţia vizitatoare, au marcat ultimele două goluri ale partidei, iar SCM Craiova s-a impus cu 22-16.

Sâmbătă, de la ora 18.00, în prima etapă a returului Ligii Florilor HC Dunărea va juca în Sala Polivalentă cu Danubius Galaţi.

 

Pentru HC Dunărea au marcat Alina Vâtu 6 goluri, Dzyana Ilyna 3, Marija Shteriova 2, Iryna Shutska 1, Daniela Corban 1, Adriana Medvedova 1, Cătălina Preda 1, Diana Munteanu 1. La formaţia brăileană, la care Adriana Medvedova a avut 11 intervenţii reuşite,  au mai evoluat Cristina Gheorghe, Anamaria Berescu, Oana Cîrstea, Ştefania Epureanu şi Anca Ciuclaru,

Pentru SCM Craiova au înscris Florianu 7 goluri, Elisei 4, Nikolic 4, Pricopi 2, Şelaru 2, Rădoi 1, Klikovac 1, Ţicu 1.